3 avonden vol uitdagingen en mogelijkheden

De digitale technologie verandert onze manier van werken – en onze manier van leven – grondig. En de technologie ontwikkelt zo snel dat het effect op ons leven alleen maar exponentieel toe­neemt.

In 3 avondsessies ontdekt u de impact, de mogelijkheden en de uitdagingen van digitale transformatie voor u en uw organisatie.

Wordt digitaal ook úw tweede taal?

Vóór de opleiding krijgt u een vragenlijst over de digitale aanpak van uw organisatie. Daarna krijgt u een persoonlijk rapport met aanbevelingen om uw digitale transformatie op punt te zetten.

Werkt u voor een kmo? Ontdek of uw bedrijf in aanmerking komt voor subsidies op: vlerick.com/benefits
Sessie :

WORD EEN PIONIER IN DIGITALE VERANDERING

SCHRIJF U NU IN

De technologie evolueert razendsnel. Om bij te blijven, moeten u en uw organisatie ze omarmen. In deze sessie verrijkt uw inzicht in alles wat de digitale technologie u en uw organisatie te bieden heeft en ziet u hoe u uzelf en uw organisatie klaarstoomt voor de toekomst.

  • Ontdek de impact van digitaal op uw werk en op uw leven.
  • Krijg inzicht in trends die ondernemingen en markten ontwrichten.
  • Laat u inspireren door inzichten en best practices om te transformeren.
  • Ervaar waarom een geïntegreerde benadering cruciaal is voor succes.
  • Kom te weten waarom sommige sectoren trager op gang komen – en hoe ze toch meer vaart kunnen maken met hun digitale transformatie. En ontdek hoe u die snelheid er ook daarna nog inhoudt.

Tegen het eind van de avond hebt u een duidelijk totaaloverzicht. U bent dan al goed op weg om een pionier in digitale verandering te worden.

Prof. Stijn Viaene Digital Transformation Expert, Vlerick

Prof. Stijn Viaene

Digital Transformation Expert, Vlerick

Stijn staat aan het hoofd van het domein Operations & Technology Management. Zijn grote passie is digitale transformatie en de waarde die ze ondernemers te bieden heeft. Hij kijkt ernaar uit zijn inzichten met u te delen. En die dragen ongetwijfeld bij tot een significant beter praktisch inzicht in wat het betekent om IT optimaal in te zetten voor waardecreatie.

Olivier Van Duuren Keynote speaker, Microsoft

Olivier Van Duuren

Keynote speaker, Founder The Dualarity, former Microsoft Executive

In September 2016 bracht Olivier Van Duüren 'The Dualarity' uit, een boek en een bedrijf dat dieper ingaat op het vinden van je sprankel bij je persoonlijke en business transformatie. Na 22 jaar internationaal werken bij Microsoft heeft Olivier een unieke visie op innovatie, transformatie en menselijk gedrag.

De digitale wereld staat voor de deur en zal vele veranderingen inhouden, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak. Vind je balans tussen het blijven presteren op korte termijn en transformeren op lange termijn! 'The Dualarity' biedt er een klare kijk op. Het brengt de implicaties, de gevolgen en de opportuniteiten in beeld en geeft je de nodige inzichten bij je eigen en business transformatie.

Sessie :

Laat digitaal voor u werken

SCHRIJF U NU IN

Wat maakt van een digitale transformatie een succes? Wat staat dat succes in de weg? Die vragen komen aan bod in de tweede sessie. In deze sessie achterhalen we samen hoe u vanuit uw rol de digitale technologie kunt gebruiken om verandering in uw organisatie te creëren.

In een interactieve sessie kiest u uit vier thema’s.

Thema :

De toekomst van leiderschap

Heel veel bedrijven lanceren meestal kleinschalige digitale initiatieven. Dergelijke korte projecten hebben doorgaans een beperkte duurzaamheid. De snelheid van hedendaagse innovaties vragen dan ook eerder een aansturende managementstijl.

Voor echte impact werkt u beter met een totaalaanpak: uw hele organisatie innoveren. Dat vraagt misschien een ander leiderschapsmodel dan het gangbare in uw bedrijfsomgeving. Hoe ziet u dat in uw eigen rol? Waarom is dat zo moeilijk in de praktijk?

U bespreekt ideeën en standpunten met andere managers en u ontdekt waar u uw benadering kunt aanpassen.

PROF. KATLEEN DE STOBBELEIR Associate professor in Leadership and Coaching, Vlerick

PROF. KATLEEN DE STOBBELEIR

Professor in Leadership and Coaching

Katleen gelooft dat elke transformatie begint met een menselijke transformatie. Haar grote passie is de ontwikkeling van leiderschap op alle niveaus in een organisatie.

mia vanstraelen Director of HR, IBM

mia vanstraelen

Director of HR, IBM

Mia werkt nauw samen met business leaders en focust op de implementatie van innovatieve HR-strategieën om de activiteiten van IBM uit te breiden en te ontwikkelen.

christophe van den eede Talent acquisition and development director, Telenet Group

christophe van den eede

Talent acquisition and development director, Telenet Group

Digitaal enthousiasteling met een passie voor de ontwikkeling van mensen en gedreven om zijn ervaringen met u te delen.


Thema :

de kmo als koploper in de digitale transformatie

Elke onderneming ondergaat de invloed van de digitale technologie. Traditionele kmo’s hebben soms het gevoel dat ze wat geprangd zitten tussen flexibele start-ups en grote ondernemingen. Meer en meer bedrijfsleiders beseffen dat ze moeten innoveren om te overleven.

Hoe kunnen traditionele kmo’s koploper zijn in digitale transformatie? Hoe kunnen ze het voortouw nemen? U krijgt het antwoord met voorbeelden van succesvolle en minder geslaagde initiatieven uit de praktijk. En u hoort het ook van een kmo-ondernemer die de stap naar digitale transformatie al zette.

prof. cédric donck Professor of Entrepreneurship and Innovation, Vlerick

prof. cédric donck

Professor in Entrepreneurship and Innovation

Cédric heeft ervaring met businessmodellering, start-up­en scale-upstrategieën, bedrijfsinnovatie en kmo­financiering. Als professionele business angel heeft hij geïnvesteerd in meer dan een dozijn internetbedrijven in Brussel, Parijs en Madagaskar. Hij deelt zijn ervaringen met veel enthousiasme.

Mathieu Van Marcke CEO, Hooox

Mathieu Van Marcke

CEO, Hooox

Hooox is een communicatiebureau dat focust op vastgoed – en evolueerde van traditionele naar digitale verkoop. Mathieu deelt zijn totaalaanpak met u, en ook the good, the bad and the ugly waarmee de transformatie hem confronteerde. Een proces waaruit iedereen die de digitale stap voluit wil zetten, uit kan leren.


Thema :

De intelligente fabrieken van de toekomst

Digitale innovatie helpt bedrijven om een nieuwe invulling te geven aan hoe ze produceren en om nog efficiënter te worden.

U evalueert waar u vandaag staat. Verzamelt u gegevens voor al uw activiteiten? Hoe integreert u nieuwe technologieën? En helpen ze u om intelligentere beslissingen te nemen? Door met elkaar te praten en ideeën uit te wisselen, ontdekt u hoe u uw businessmodel herdefinieert, relevant blijft voor uw klanten en een intelligentere supply chain creëert.

Ann Vereecke Professor of Operations and Supply Chain Management, Vlerick

Prof. Ann Vereecke

Professor in Operations and
Supply Chain Management, Vlerick

Ann is professor aan de Vlerick Business School en de Universiteit Gent. Ze focust op supply chain management en productiestrategie. Ze verscherpt uw inzicht in hoe de digitalisering de fabrieksprocessen en de wereldwijde logistieke ketens verandert.

Jean-Marie Vanalderweireldt Director Customer Service EMEA, Barco

Jean-Marie Vanalderweireldt

Director Customer Service EMEA, Barco

Digitalisering staat centraal bij Barco in de evolutie van producent van projectoren naar een business model waarin totaaloplossingen aangeboden worden aan de klant. Jean-Marie zal toelichten hoe connectiviteit van de projectoren in combinatie met ‘predictive analytics’ toelaat om de leider te zijn in ‘visualisation solutions’.

Peter Verstraeten CEO, Proceedix

Peter Verstraeten

CEO, Proceedix

Peter dompelt u onder in de wereld van de digitale technologie voor productie en logistiek – van mobiele technologie die supply chains efficiënter maakt tot augmented reality en draagbare toestellen voor fabrieken.


Thema :

De evolutie van de CFO

Uw rol als CFO overschrijdt al geruime tijd taken als analyseren en rapporteren. U ondersteunt steeds meer de bedrijfsstrategie en u draagt maximaal bij tot de transformatieprocessen in uw organisatie.

Tijdens deze sessie ontdekt u best practices om groei te stimuleren. Met de hulp van onze eigen experten en specialisten uit de sector ontdekt u hoe u uw rol als CFO nog meer kunt benutten als change agent.

Prof. Filip Roodhooft Professor of Accounting en partner, Vlerick

Prof. Filip Roodhooft

Professor in Accounting, Vlerick

Filip doceert aan de Vlerick Business School en aan de KU Leuven. Hij toont hoe de financiële functie binnen een organisatie een echte businesspartner kan zijn bij belangrijke beslissingen en het implementeren van de strategie. Hij onderzoekt momenteel de veranderende rol van CFO’s – en deelt zijn kennis en inzichten graag met u.

Paul Denayer CFO EMEA Food & Beverages, Alpro

Paul Denayer

CFO EMEA Food & Beverages, Alpro

Alpro zette digital transformation in 2014 bovenaan de financiële agenda om dat het een strategische hefboom is om finance als een volwaardige businesspartner te beschouwen.

In deze sessie licht Paul toe waar ze vandaag staan in het proces. Een aantal initiatieven zijn intussen met succes geïmplementeerd. Bovendien zorgden deze initiatieven voor een digitale mindset binnen de organisatie die ook andere afdelingen heeft aangezet tot nadenken. Conclusie: Finance slaagde erin de trekker te zijn van de digitale agenda bij Alpro. Een mooi verhaal om van te leren dus.

Sessie (interactieve workshop):

KNOWLEDGE INTO ACTION

SCHRIJF U NU IN

Randstad heeft de digitalisering volledig omarmd. Toch kreeg de HR-dienstverlener bij zijn transformatie te maken met heel wat uitdagingen.

In deze laatste sessie worden de uitdagingen van Randstad ook úw uitdagingen. Samen met uw collega-deelnemers bestudeert u die uitdagingen en achterhaalt u hoe u uw digitale groei en die van uw organisatie kunt versnellen. U wisselt ideeën uit, bestudeert verschillende opties en formuleert aanbevelingen.

Daarna leggen de managers van Randstad uit hoe zij aan hun digitale transformatie begonnen, hoe zij de uitdagingen aanpakken en wat wel en niet werkt voor hen. U ontdekt of de aanbevelingen van uw team in overeenstemming zijn met de businessstrategie van Randstad. En u krijgt reële inzichten die u meeneemt naar uw eigen organisatie om ook daar innovatie te bevorderen.